I turveiene ute i Karihola ligger litt av hvert. Veiene ble laget av tyskerne da de skulle bygge festningsområdet i 1940, og massen tok de fra det nedbrendte sentrum. Mye brent fra hus og hjem som lå i ruinhaugene ble med på ferden til Karihola.
steu2
Turveiene her ute i Karihola er bygd fra masser fra det nedbrendte sentrum i 1940.
steu 3
Her en del av en flis fra et kanskje herskapshus i Kristiansund. "Utzschneider & Ed. Jaunez" fra Saargemünd" på grensen Luxemburg/Tyskland var en stor fabrikk av kvalitetsfliser fra 1865 til 1990. De leverte fliser til undergrunnsbanene både i Paris og London og også til Kristiansund. Man kan bare lure på hvor denne flisen har vært i vår gamle by.
steu 34x
Fabrikken der flisen fra Karihola stammer fra. Antagelig er den laget mellom 1906 og 1921. det hører med til historien at fabrikkene i Saarområdet fikk samme skjebne som Kristiansund i 1943 da allierte fly la alt flatt. Kun 1 ovn av 33 var intakt etter angrepene.
1940
Arbeidere i sentrum av Kristiansund rydder i elendigheten sommeren 1940. Tyskerne ansatte masse folk og brukte masser herfra til veiene ute i Karihola.