Ved brannstasjonen (under Hauggata 25) ligger en stor bunker som ennå deler er synlig over bakken. Det er en Regelbau 634 der det er brukt 630 m3 stålbetong (1450 tonn)  for å sikre en 42 tonn panserklokke med 6 skyteskår for maskingevær. I tillegg var det en luftvernstilling (Tobruk/Ringstand) i bunkeren. Ikke småtterier i sentrum av Kristiansund under krigen.
turm
Her er nedgang og panserklokke (6-Scharten Turm ) rett etter krigen. (Foto fra  Knut Kristiansen)
634 b

På innsiden av pansertårnet stod en slik innretning med maskingevær. ( Kvalvik fort har lånt en slik lavett for noen år tilbake.- En annen brukt til utlegg i Brunsvika i 1971)
turm_5
Store mengder armeringsjern, bunkerhvelv og andre materialer til var lagret på "Pionierlager"(nv Nordmørskaia )i forbindelse med utbyggingen av Festung Kristiansund under  krigen. (Foto fra Knut Kristiansen)
turm_2
Inne i tårnet som var 25 cm tykt og veide 42 tonn stod maskingevær MG 34 med kikkertsikte. Det var 6 skyteskår som dekket hele området i det flate landskapet i sentrum. (Foto: Bunkersite)
turm_3
Pansersjakter med lokk for radioantennene er synlige i dag også. Herfra hadde tyskerne både visuell og radiokontakt med bombekastermaskinen ved Hauggata 45 og tilsvarende ved nåværende Tinghuset.Den store kuppelen her ble fjernet da husene i Hauggata ble bygd .
634 c
Byggetegning av Regelbau 634  som ved Hauggata 25. 650 kubikk betong og 34,5 tonn med jern ble brukt på denne stillingen utenom kampkuppel.