Det var nye "Framnæs" som stjal showet av alt som foregikk i byen i dag. Det står respekt av Siftelsen Framnæs som startet opp arbeidet med å tilføre byen en kopi av den gamle dampfergen som ble solgt i 1956. Egentlig var det tatt sikte på å ferdigstille den til 2009, men det har vært skjær i sjøen. I dag derimot ble en stor dag, og folk møtte opp i hopetall for å overvære dåpen.

oien 1

Ordfører Per Kristian Øyen var ute med ordførerkjedet for tredje dag på rad på noe positivt for Kristiansund. Her takkes pådriver for Framnæs-prosjektet  Trond Myrhaug.( Foto: John Kuløy)

oien 2

Her smeller champisflasken i skutesiden med masse pressefolk tilstede( Foto: John Kuløy)

oien 3

Det passet bra at det var korpsstevne i byen i helga. (Foto: John Kuløy)

oien 4

Egges Mannskor stilte velvillig opp på dåpsseremonien på Piren.(Foto: John Kuløy)

dff 1

Helt urolig at noen har fått til dette her. Trond Myrhaug og de andre skal ha stor ros.

dff 2
Ferga er slik den gamle var sier Kristian og Hildur Aspen. Det hendte vi puttet knapper og sånt på sundbåtbøssen for å kommer over, men plikthuggerne som arbeidet ombord hørte det var annen lyd , og vi ble tatt enkelte ganger.-Her sitter vi på varmesetet til maskinisten ombord. De synes det er helt fantastisk å få tilbake Ferga som de kalte den når de "skulle over". Det er nesten ikke til å tro.

dff 4

Prosjektleder og formann i stiftelsen Framnæs Einar Sæther viser fram skottene som slettes ikke er av fint treverk. Det er malte jernskott som er malt på en helt spesiell måte. Ikke mange kan den her kunsten i dag.

dff 6

Dette er en stor dag for Kristiansund, og det var et liv og røre i havnebassenget i hele dag.

dff 3

Sæter kunne koste på seg et stort smil i havna i dag.

dff 5
På Tahiti var det Sundbåten Syver-forestilling med fulle hus i finværet i dag.