rykt i flere norske og utenlandske tidsskrifter og lærebøker. Foto John Myren, Kristiansund - står det under et bilde med iKristiansund Kamera Klubb ble stiftet 29. mars 1928, som en av Norges aller første fotoklubber. En av grunnleggerne var John Myren som var født i Straumsnes i 1888. Han hadde formannsvervet de første 22 årene og var en bærebjelke i klubben fram til sekstitallet. Myren høstet mange priser for sine fotografier, både i Norge og ute i verden. Hans fotokunst har vært trykt i en rekke magasiner og tidsskrifter. Eksempelsvis i det tyske Wochenschau ukemagasinet står det  foto John Myren , Kristiansund under et vårlig bilde i 1933. Han døde i 1977, 89 år gammel.Fra 31.oktober til 25. november er endel av bildene hans utstilt i Nordic Light huset i Knudtzonsgate.

john m

Utstilling av John Myren fotografier i Nordic Light huset. Hans datter, Merete Myren  har også utstilling ,der hun har valgt Galleri Øverland på Innlandet.

g motiv i den tyske ukeavisa Wochenschau fra 1933. Adolf Hitler som nyutnevnt rikskansler, blir også presentert i den samme avisa. Så kan man leke litt med tanken; kanskje Hitler stanser opp ved bildet til Myren i det han blar gjennom avisa. Han lar den høyre hånda gli forsiktig ned over den lille barten, stirrer ettertenksomt opp mot taket og mumler for seg selv: "Norwegen, - ja eben Norwegen, - ist wohl einen besuch wert, an einem Frühlingstag im April. "