Etter betydelig press fra fiskere som opererer i Skagerak, har myndighetene bestemt seg for grundig å sjekke vrakene som ble senket med giftgass utenfor Arendal i perioden 1946-47. I et dumpefelt på rundt 650 meters dyp ligger det 38 skip med bomber og granater fylt med sennepsgass og andre stridmidler som tyskerne hadde lagret i Europa på slutten av krigen. Bare 20 av skipene er registret av Kystverket til nå.  De allierte dumpet skipene her som var den letteste måten å bli kvitt alt. 
jante 2
Dette store katapultskipet " Schwabenland" på rundt 8000 tonn ble berget ut av fjæra ved Egersund og satt i flytende stand. 31. desember 1946 ble det senket med 1400 giftgass 25 nautiske mil sørøst for Arendal. 
jante 1
Et annet eksempel på den 38 skipene som er senket med giftgass. " Jantje Fritzen" 6500 tonn. Tidligere, den 4. oktoberr 1943 ble det senket av sabotører i Ålesund. Til høyre typesk loddskudd med forsvarets undervannssonar Hugin av vrak på 650 m dyp. Enkelta av vrakene ligger i deler med ammunisjon og annet utover bunnen. (Foto hans Jürgen Hollstein/ Sjøforsvaret)
jante 4
Det ble også funnet ukjente sivile vrak etter forlis utenfor Arendal. Her en 30 m lang båt  av ukjent opprinnelse som er sunket ned i sedimentene. ( Foto: Sjøforsvaret)