Stavnesets Venner fikk storinnrykk av turgåere i løpet av fredagen. Folk fra byen og ellers i distriket hadde tatt turen hit, og det ble travelt for den berømmelige vaffelpressa i det gamle huset ved selve fyrtårnet.
besu 1
Grete Holmen (t.v) og Reidun Brandvik hadde det travelt i dag, men de likte å holde på; like blid som alltid. Og vi lærte at det heter bakels og ikke bakkels !!
besu 2
Et typisk bilde fra dagen i dag på fyrstasjonen som ligger ved innseilingen til Kristiansund. Tent første gang 1842.
besu 4
To små som hadde fått vaffel å tygge på. F.v Ive Serine Ims og Elia Kamsvåg Rostad.
besu 3
Været ble storartet i løpet av dagen, og kl. 14 hadde 150 personer skrevet seg inn. Mange flere hadde nok vært her. I morgen er det meldt kuling og regn igjen.
besu 5
Fra kaia hvor også folk koset seg i sola. Noen hadde fiskestenger med også.
besu 6
Ei  havsule var innom kamerahold på Stavneset før den forsvant. Frosken har lagt egg i dammene helt ute ved havet. Merkelige greier. Har aldri sett frosk eller padder på svabergene her.
'besu 7
Ute i havet er det nok dårlig vær slik havbåra kom inn mot bergene ved fyrstasjonen. Fredag kveld ved 20: 40 tiden er det blitt overskyet og det friskner på fra vestlig kant.
besu 8
Småtrivelig tilkomst og fine grusveier anlagt utover mot fyret. Det minner om steder langt fra kysten enkelte partier her.