Operaen i Kristiansund (OIK) og Nordmøre Energiverk AS (NEAS) hjelper ni unge sangtalenter i regionen vår med å nå drømmen om å bli musikkteaterstjerne gjennom talentprogrammet «Klang»I slutten av mai deltok ca. 30 unge håpefulle i opptaksprøver foran en profesjonell jury.  Kvaliteten på opptredener var veldig høy, men juryen kunne tildele kun 5-10 plasser i talentprogrammet.Ni deltakere, både jenter og gutter fra vår region, fikk tilbud om plass i det omfattende programmet som tilbyr foredling av fremtidens musikkteaterstjerner. Og nå møtes de til den aller første samling i Klang den 30. august.  Møtt opp på Kulturskolen den 30. august kl. 11 for å bli bedre kjent med våre utvalgte sangtalenter.
klang bru

I løpet av de neste to årene vil Klang-deltakerne møtes til 12 samlinger med profesjonelle instruktører og lokale krefter. Det hele avsluttes under Operafestukene 2016 der Klang-deltakerne skal ha egen forestilling.   Klang er blitt mulig fordi barn- og ungdomssponsor NEAS har i mange år hatt spesielt fokus på å skape aktiviteter for barn og unge. Og med et samarbeid med Operaen i Kristiansund, kan NEAS bidra til spisset satsning i sangkunsten i tillegg til deres allerede godt etablert Akademiet for fotball.
De utvalgte talentene fra audition kan se frem til et innholdsrikt program som inkluderer::

·         Sang og stemmebruk ·         Dans, koreografi og sangopptreden ·         Mesterklasser med operasolister

Prosjektet har knyttet til seg solide krefter fra bl.a.Institutt for musikk ved NTNU og Baardarakademiet som sammen med lokale krefter vil sørge for godt faglig innhold.
Lokale krefter vil blant bestå av Ronald Rørvik, Britt Westavik, Elin Persson, Catherine S.Ingebritsen.
For ytterligere informasjon kontakt:

Operasjef OIK; Line Lønning Andresen 95 24 58 46

CRM-ansvarlig NEAS; Bård Munkhaug, 99 28 15 14