hbb 3

Den ”tidligere” M/F Eiksund ligger i fergetillegget på ”Knudtzonholmen”. Den er 49,98 x 10,6 m., Bygd som M/F Radøy på Hjørungavåg Mekaniske i 1970 og levert til BAR i Bergen. MRF kjøpte den i 1986 og skifte navn til M/F Eiksund .I  2005 ble den overført fra MRF til Fjord 1 MRF. Den har trafikkert mange ruter i Møre og Romsdal, de fleste på Sunnmøre, men ble2011 satt inn i ruten Aresvik – Hennset på Nordmøre. Den ble ombygd til et nytt fremdiftsystem, første i verden med Periferidrevne azimuth-thrustere.Den er nå helt avmaskert og nøytral, ikke navn eller rederi heler ikke lenger på AIS-en. Vi får derimot i dag vite at den er overført fra Fjord 1 til Atlantic Ship Managementt A/S i Kristiansund. (Foto: Håkon Bloch)

eik propp

Periferidrevne Azimut-thruster. Det er akslingsløs og drives som børsteløs elektromotor. Propellene flyter på sjøvann som lager. Propellen er på " Eiksund". ( Foto: Håkon Bloch)


hbb 1
M/S Skandi Skolten, 109 x 24 m., bygd i 2010, har Bahamas-flagg. På vei over havna og ligger nå på Storkaia ved Lyhsalmenningen. Kombinert ankerhåndterings- og konstruksjonsfartøy. Byggenummer 707 fra STX Norway Offshore A/S på Aukra, skroget er bygget ved STX Europa Telcea i Romania. Det er søsterskipet til M/S Skandi Vega , M/S Skandi Hercules og en til. 18 enkeltlugarer og 55 dobbeltlugarer. Den har diesel-elektrisk fremdriftsystem og er utstyrt med flere ROV-er (WROV og ROV).( Tekst/ foto: H. Bloch)
hbb 2

M/S North Sea Giant, 161 x 30 m., bygd I 2011 og har Valletta på Malta som hjemmehavn. Byggenummer 293 ved Metalship & Docks S.A i Vigo, Spania og overlevert 15. April til North Sea Giant i Bakksund. Skroget er bygget i Tyrkia. Den er utstyrt med store kraftige kraner og kan også brønnintervensjon og subsea konstruksjonsarbeid som å legging av kabler, rør og ROV oppdrag. Samt at den har stor pass til dekkslast.( Tekst/ foto: Håkon Bloch)
hbb 5
Skandi Flora på vei inn til Kristiansund mandag. ( Foto: Roger Naas)