gru 1845
Her passerer hurtigruta " Nordlys" på sørgående utafor Atlanterhavsveien søndag klokken 18: 45.  Utenfor Dromskjærene er det alltid litt større sjø da det er relativt åpent ut til storhavet. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
gru 2

M/S Sander Andre,  N-66-MS, 36 x 8 m., bygd i 1998, Ligger ved ”Jonas” på Vågekaia, har Moskenes som hjemmehavn og Norsk flagg. Det er et ringnot/industrifartøy og tilhører rederiet Mirsel A/S i Sørvågen , Nordland. Mannskapet dreiv å jobbet med noten bak i notbingen. (Tekst/ foto: H. Bloch)
gru 1

M/S Hopsfjord, 68 x 10 m., bygd i 1984, lastebåt med Trondheim som hjemmehavn og Norsk flagg. Ligger på Nordlandskai og losser noe gruslignende masse.. Båten tilhører Nord-Fosen Pukkverk som leverer produkter fra Møre i sør og Troms i nord. I tillegg til Hopsfjord benyttes innleide fartøyer etter behov.( Tekst/ foto: Håkon Bloch)
gru 3

M/S Esvagt Celeste, 49 x 15 m., bygd I 2013 I Singapore. Ligger ved RO-Ro-rampen på Devoldholmen (Knudtzonholmen). Det er et “Standby Safety Vessel”, SAR (search and rescuevessel). Rederiet er Esvagt A/S som har et 30-talls med båter. Den har dieselelektrisk maskineri, 12 enkeltlugarer, og mulighet for å  hospitere 70-100 evakuerte.( Håkon Bloch)
gru 5

”Oppdrettsflåte” som bruks til foring, pass av og bekvemmeligheter for de som jobber på oppdrettsanlegget den er knytet til, Ligger ved Fiskeribasen og eies av Lerøy Vest A/S.( Foto: Håkon Bloch)