Torsdag før siste helg var det åpent møte hos ”Skipshistorikerne”. Kveldens emne var Anders Jahre og historien om Kosmos-selskapene. Kveldens foredragsholder var Bjørn Pedersen som har arbeidet i flere rederi ,og er en kjent foredragsholder når det gjelder skip og rederi. Lokalet i Loennechengården var fullsatt. Bjørn Pedersen holdt et meget interessant og underholdende foredrag.

700 skipsjist
Fra lokalet og kåseriet sist torsdag. ( Foto: Per Nesje)

Tilhørerne fikk et innblikk i  forretningsmannen og advokaten Anders Jahre liv og lære, inklusive den store oppgangen innen kvalkoking og de mange nedgangene som Jahre klarte med glans. Videre  om rederiene som gjennom venner og familie var knyttet til rederiet. Det var et meget stort rederi med mange skip og båter. Organisasjonskartene viste et virvar med rederi og stråselskaper. Skattesaken fra 1980 ble også belyst, og selvfølgelig  om letingen etter de forsvunnende pengene i Jahres dødsbo, hvor rapporten fra bobestyrelsen var på over 500 sider. Bjørn Pedersen fikk kraftig applaus etter sitt informerende foredrag.
700 skipshi 2
Som takk for foredraget fikk Bjørn Pedersen fra Oslo ( t.v.)  en helboks med klippfisk  av leder Jørgen Strand.(Foto : Per Nesje).