Forlige torsdag (30.10.14) var det åpent møte hos skipshistorikerne. Dagens foredragsholder var Kåre Bjarne Fure mangeårig sjøoffiser og 30 års bakgrunn i sjøforsikring som havarisjef.
Dagens emne var ”Totalforlis, vrakfjerning og berging”. Et meget interessant og imponerende fordrag med mange historier fra virkeligheten.
Han har deltatt i mange ”sjøforklaringer”. Mye underholdene historier fra ulykkeshendinger på sjøen med både tap av menneskeliv og materielle skader. Han snakket mye om ”Sjøloven” og lover og regler om vrakfjerning. Han hadde mange historier, spesielt historier med lokal  tilknytning og havari i området heromkring vekket stor interesse. 
fur 1
Kåre Bjarne Fure viste mange bilder i forbindelse med havari som han hadde arbeidet med. (Foto: H. Bloch)
fur 2
Meget godt oppmøte i lokalet i Loennechengården. (Foto Per Nesje)
fur 3

M/S Taknes fra Kristiansund som kjørte så godt opp på land at båten måtte parteres og løftes ut med helikopter, men i mellomtiden hadde det hvert ”vrakplyndring” ; hjelpemotoren (lysmotoren) som sto fremme i baugen var fjernet ved å skjære hull i skutesiden.( Foto :Skipshistorisk Selskap Nordmøre)
fur baardolavberge

M/S Ramnfjord som de måtte bruke en stor kranlekter for å fjerne. Hadde de dradd båten av grunnen straks, så hadde de berget mere, men på grunn av byrokrati og trege regler ble båten liggende for lenge og dermed helt ødelagt. ( Foto : Bård Olav Berge)
fur 4

M7S Herøy på Bjogna utenfor Atlanterhavsveien. Også her tok det for lang tid m.h.t. berging..  Det kom en storm og båten ble ”malt opp” til smådeler på havets bunn.(Foto: Skipshistorisk Nordmøre)
fur 5

Som takk for foredraget fikk dyktig kåsør Kåre Bjarne Fure bilde av ” Borgenes” av leder Jørgen Strand. (Foto: Håkon Bloch)