I kveld torsdag var det stor samling i det nye kommunehuset på Bruhagen der det var  informasjon om de baltiske landene Estland, Latvia og Litauen. Riktig mange hadde kommet hit for å høre om disse landene som delvis har innført Euro , og nærmet seg vestlig verden etter en voldsom historie. Her på bjerget er det mye negativt å høre: litauer eller estisk vogntog tatt med  ditt og datt og blanke dekk. Etter kveldens kåseri kan man bare glemme slikt. Dette er bittesmå hendelser i ellers interessante land og folk som strever for hjem og familie som oss ute i bygd og by.
lat 1
Merete Bratsberg Aae holdt et flott foredrag med bilder og film fra Estland. Der fikk mange en overraskelse vil vi tro. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
lat 2
Overraskende mange hadde kommet til forelesersalen i det flotte kommunehuset som passet meget bra i kveld.  (Foto: Bjørn Ove Angvik)
lat 4
Tidligere koret Aphrodite, nå omdøpt til Kor Prima underholdt. Det er Averøyas eneste damekor. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
lat 5
Ordfører Ann-Kristin Sørvik ser litt på håndarbeid fra de baltiske land som var lagt fram. Hun var  glad for at kommunehuset blir brukt til slikt. Ypperlig fikk vi høre. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
lat 6
Mat fra disse tre landene ble også presentert, og der folk kunne smake på. Meget bra. Bakels der også ser vi. Da kan vel averøyinger og andre nordmøringer  dra på tur dit da. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
lat 3
Denne karen ville ikke høre om Talinn, Tartu, Narva og Jekabpils. Han tok seg en lur  i stedet. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)