Det krypterte digitale nødnettet Tetra  er tatt i bruk av politiet i Kristiansund.  Dermed er sambandet ikke mulig og avlytte.Spesielt for politi og helsevesen er det vesentlig at kommunikasjonen ikke kan avlyttes. Tetra gir mulighet for å kryptere all bruker-til-bruker informasjon (tale og data) og all signalering.
Dermed sikres høyeste grad av fortrolighet. Kommunikasjon på lufta er kryptert. Godkjenning av brukere og tilgangskontroll garanterer at bare autorisert personell kan bruke nettet. Stjålne radioer kan blokkeres fullstendig fra systemet, eller tillates begrenset adgang til systemet for at en skal kunne følge med hvor radioen er. Slik det har vært  , er vel nesten avlyttinga av sambandet til politiet en skandale. Det har nesten  vært som som en av byen nærradio å regne. Å få tilgang til opplysninger nå for pressen, kan avstedkomme helt andre problemstillinger både for politiansatte  og journalister.
noednett 1
Systemet er veldig bra sier politifolk Brunsvikanet har vært i kontakt med. Blandt annet samtaler inn til Rauma under rasfaren der var helt knall-klar uten forstyrrelser får vi opplyst. Andre  yrkesgrupper som avisredaksjoner og media har ikke mulighet til å høre slikt samband. Redaksjoner i de større aisene i Oslo har hatt møter med politiet for å ha en slik Tetraradio i redaksjonen, men det kom ikke på tale. Systemet er mulig avlyttingssikkert i uoverskuelig framtid. ( Foto: Håkon Bloch)