Nordmøre hjemmebryggerlaug med primus motorer Atle Betten og Lars Meek Hansen arrangerte ølkonkurranse i Vågen Lørdag 29. november for lokale hjemmebryggere. Arrangementet var åpent for publikum som kunne smake på forskjellige brygg av høyst forskjellig karakter.
brigg 1

Øl entusiaster fra fjern og nær kom innom for å smake og prate om øl og brygging.(Foto: Frank Karlsen)

Her kunne man prøve lokale ales, hvetetøl, IPA, APA og tradisjonelle Juleøl i forskjellige varianter. Hjemmbrygging er blitt svært populært de siste årene og det er mange som har gjort om kjellere, garasjer og vaskerom til mikrobryggeri. Med relativt enkle midler kan man brygge alle typer øl med svært høy kvalitet. Hjemmebryggerlauget hadde arrangert konkurransen i 3 klasser; Publikums favoritt, Juleøl og Åpen klasse.
brigg 2

Brunsviking Kjell Bjarne Dahl prøvesmaker «Brageskål» som vant Publikums favoritt klassen. (Foto: Frank Karlsen)


Publikums favoritt ble stemt fram av publikum og de to siste klassene ble bedømt av 2 ølkjennere fra Trondheim. Vinner av Publikums favoritt ble Brunsvika Brauhaus som stilte med «Brageskål». Vinner av Åpen klasse ble Øksendal brygg med «Jule IPA». Juleølklassen ble vunnet av Øvre Langveien bryggeri med «Gammel nok». Arrangementet var godt besøkt og det er allerede besluttet at dette blir gjentatt neste år.
brigg 3
Smakfulle og originale etiketter på flere bidrag. ( Foto: Frank Karlsen)
brigg 4
God stemning og mye å velge i for publikum og hjemmebryggere. (Foto: Frank Karlsen)
brigg 5
Vinnerølet i publikums favoritt «Brageskål» ble brygget i klippfiskbrygga i Brunsvika en mørk kveld i sørvest kuling (Geir Eide og Frank Karlsen)