jon 1

M/S Sjøglans, SF-2-A, 38 x 10 m., Bygd i 2006, hjemmehavn er Florø og fører norsk flagg. Den er bygget både for snurpenot og tråling, men er i dag utstyrt med snurpenot. Den skal trolig ut etter NVG-sild som ennå ikke er kommet helt hit, men er på vei sørover.( Foto/ tekst: Håkon Bloch)
jon 2
Beredskapsbåten, vanligvis operert av mannskaper fra brannvesenet var ute på noe i 16 tiden i dag. Ukjent hva. ( Foto: Håkon Bloch)
jon 3

M/S Viking Princess ligger utenfor ”Meieriet” og den er 90 x 20 m., bygd i 2012, Haugesund er hjemmehav og fører norsk flagg. Rederiet er Eidesvik Shipping A/S, overlevert 13. Sept. 2012 fra Kleven Verft A/S, døpt i Bergen av  H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit. De har en 2 års kontrakt med Statoil. Den er gassdreven og det er bare under bunkring av LNG at fartøyet bruker diesel (Dual-fuel system) , I stedet for fire store motorer er skipe utstyrt med  to stor og to små motorer, noe som medfører 25 % laver bunkersforbruk. Skipet har ”Green Passport”.( Tekst7 foto: Håkon Bloch)
jon 4
Denne lange selvlosseren, "Optima" gikk nordover i dag. Den kom fra Ramsvika i Eide og steinutskipningen der. I bakgrunnen utafor Sveggesundet i Averøy er en båt med navnet " Urter". ( Foto:: Bjørn Ove Angvik)