Sterkoder-historier fra Kamsvågperioden
Tre mann sterke kommer de; John Inge Hals fra tegnekontoret, Odd Ulseth fra produksjonen og ”klubben” og Alf Gundersen fra administrasjonen, for å dele med tilhørerne historiske fakta og kanskje også noen ”lystelige” historier fra Kamsvågperioden på Sterkoder.
sterkoder 2

Sterkoders " Lance" fra 1978 var et isgående fartøy der det var tykkere stålplater og tettere spant, noe som medførte store sveisearbeider den gangen. Nå skal skipet pensjoneres. Skipet var oppkalt etter " Lance 2" som forliste på Finnmarkskysten i 1974, der 11 mann av mannskapet på 13 omkom etter et svært vanskelig redningsarbeid. ( Foto: Norsk Polarinstitutt)

På dagtid og på overtid ble det bygd en rekke skip på Sterkoder, nye kontrakter førte til god omtale i lokalavisene, sysselsetting var sikret nok en gang og lokale underleverandører gledet seg til nok et skip.Trioen lover å fortelle om skipsbyggingen på Sterkoder fra ”A til Å”, men også historier fra produksjonen og et tilbakeblikk på verkstedklubben ved bedriften.
sterkoder 3
Sterkoder Mekaniske Verksted rundt 1983. ( Foto via John Inge Hals )

Å jobbe på denne store og betydelige arbeidsplassen påvirket også dagliglivet og det sosiale livet til de ansatte, det var bedriftsidrett og det var et sterkt samhold mellom de ansatte.
sterkoder tore hund 1983

" Tore Hund" et lasteskip satt på sjøen i 1983 i Kamsvåg-perioden på verftet. ( Foto: Nordmøre Museum)

Presentasjonen ledsages av flotte bilder på storskjerm. Som vanlig er møtet åpent for alle og det er fri entré.
Dørene i Loennechengården – midt på Vågekaia - åpnes klokken 18,30 og programmet starter klokken 19,00.