Brannvesenet har i 2014 sent ut anbud om ny maskinstige for byen. Nå er bilen kommet til Kristiansund, uten avt vi vet hvem leverandør er eller pris. Sist ble det hasteinnkjøp av ny stigebil i 1999  da den gamle fra 1977 hadde rustet innvendig i selve stigeenheten, noe som kunne ha ført til ulykke i rednings eller arbeidsoppdrag. 
maskin bruk 1
Maskinstige er nettopp kommet til brannvesenet. Den drar 32 meter opp i høyde, og stigeenheten er Metz La 32A XS for spesielt interesserte. En slik stigebil er beregnet som rømningsvei for byens høyhus. ( Foto: Sverre Løseth)
maskin met
Den nye stigen skal ha litt  " lure" nyheter som at det går an å entre kurven på et enklere vis. ( Foto : Metz Rosenbauer AG)
maskin 1999
Her BV 22 som det het en gang; stigebilen som ble hasteinnkjøpt av kommunen i 1999. Nå er den historie. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
maskin 1977
Her er stigebilen fra 1977 under prøve å nå opp til toppetasjen på Rica i 1994. Mercedes med Metz stige. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
maskin 1947 br
Stigebil GMC fra 1947 til 1977. Før dette var det enklere stiger på diverse brannbiler, men ikke noen spesiell maskinstige. Lengere tilbake i tid fantes noe som var hestedrevet stige kalt Bäckstrøm-stigen oppkalt ettter byingeniør Bäckstrøm ( denne finne bilde av men ikke her akkurat nå). ( Foto: Kristiansund Brannmuseum)