Kappløpet om nye ressurser sør på Haltenbanken:Møte torsdag 23.april kl. 19.

1.      Oljeselskapet Verbundnetz Gas (VNG) skapte et vendepunkt på Haltenterrassen i fjor med funnet av Pil og Bue.  Nå starter selskapet jakten på mer olje i det samme området, på en struktur som kalles Bumerang. Direktør for utvikling og operasjoner, Lars Henrik Katteland, vil fortelle om planene fremover.  Han har 20 års erfaring fra nasjonal og internasjonal olje- og gassindustri, hovedsakelig i tilknytning til utbyggingsprosjekter og boreoperasjoner. Katteland har en mastergrad innenfor fysikk og matematikk fra NTNU og i økonomi og ledelse fra BI.

2015 blir et leteår som et stort kappløp om hvem som får hegemoniet blant selskapene i det nye attraktive leteområdet. VNG sitter i en rekke nye lisenser og har kjøpt seg inn i Draugen det siste året. Skyter VNG blink nok en gang? De er i øyeblikket katalysatoren for den økte interessen rundt Haltenterrassen.

VNG Norge er et heleid datterselskap av Leipzig-baserte Verbundnets Gas Aktiengesellschaft. Kjernevirksomheten er konsentrert om leting og produksjon, handel og tjenester, transport og lagring. Nå kommer de for fullt i Norge.
ha kart


 
    Bjørnar Loe er ansatt som daglig leder i Offshore Network (ON). Han er på plass i Vikangården hos samarbeidspartner Knudtzon Senteret. Bjørnar Loe stiller i Petropolen for å fortelle om det han skal bidra med fremover.
ha  loe
Bjørnar Loe.

   Oppsigelser i petroleum: Petropolen gir en fersk oppdatering og status etter en ny runde med nedbemanning i teknologi- og driftsselskaper i Kristiansundsregionen.

 

Petropolen er et åpent møte med aktuelle tema innen petroleumsbransjen. Det er ingen påmelding. Arrangører er Norsk Petroleumsforening avdeling Møre og Romsdal, Kristiansund kommune, næringsforeningen KOM Vekst, Møre og Romsdal fylkeskommune og leverandørnettverket Navitas.
ha lars ka

Lars Henrik Katteland.

Programleder torsdag 23. april er Helge Hegerberg (951 98741), som er rådgiver i olje og energi i Kristiansund kommune. Hjertelig velkommen til å få innsikt i viktige saker!
ha orfoerer

Funnet av Pil og Bue i 2014, direktør Atle Sonesen i VNG  Oljeselskapet Verbundnetz ( t.v) og Kristiansunds ordfører Per Kristian Øyen om bord i leteriggen etter det betydelige oljefunnet (24. april 2014).