fas 4

M/S Vesterålen, 109 x 17 x 4,6 m., bygd i 1983, hjemmehavn er Tromsø og norsk flagg. Den er bygget ved Kaarbø Mek Verksted i Harstad. Ombygget til flere lugarer i 1988 i Bremerhaven, Tyskland. Det var ferdiglagde moduler som ble heist på plass..M/S Vesterålen tilhører de såkalte “Mellomklasseskipene” hvor det ble bygget 3 stykker av. Det var M/S Vesterålen som fremdeles går i rute som hurtigrute. M/S Narvik som nå er M/S Gann (skoleskip og Gannturene) Den tidligere M/S Gann var det tidligere hurtigruteskipet M/S Rangvald Jarl som nå heter M/S Sjøkurs og kjent fra TV-serien “Sommerbåten”. Det tredje skipet i klassen var M/S Midnatsol som nå heter M/S National Geographic Explorer. Det er et spesielt cruiseskip som har besøk Smøla to år på rad takket være Ildsjel Sindre Holberg. Disse hurtigrueten har skiftet reder inne hurtigruten flere ganger og til slutt som alle i Hurtigruten Group ASA.( Håkon Bloch/ tekstbilde)
fas 2

Lekteren som lenge lå på Nordlandskaia er nå tatt i bruk på Sandstad på Hitra. Her er det laget kjørerampe/kjørelem tverrskips på lekteren slik at de kan bruke lekterens begge ender til Ro-Ro rampe.( Foto: Håkon Bloch)
fas 1

M/S  Fangst, M – 3 – MD, 14 x 4 x 2,5 m., fiskebåt fra Midsund med hjemmehavn Molde og Norsk flagg. Den er engasjert av Havforskningsinstuttet ( Institute og Marine Research) som har hovedavdeling i Bergen samt at de har avdeling i Tromsø.
Instituttet har 750 ansatte og de forsker på økosystem i Barentshavet, Norskehavet, Nordsjøen og den Norske Kyst. Halvparten
av arbeidet er finansiert av Nærings og fiskeridepartementer (NFD). Denne båten arbeider langs Norskekysten. Den ligger uetenfor “Jonas”.(Foto: Håkon Bloch)