Hjelpekorpsene som omfatter Nord og Sør-Trøndelag samt Møre og Romsdal hadde i denne langhelgen kurssamling på Lysøya Camping og Rorbueri Averøy. Kursene som ble kjørt var ; Lederkurs i søk og redning barmark, sjø og vannredning nivå B (lederkurs), kurs i operasjoner i krevende lende og KO kurs. Det var totalt samlet nærmere 60  Hjelpekorpsmedlemmer fra regionene. Kristiansund som er teknisk arrangør har funnet Lysøya  som om et fint kurssted. Det var Gunnar Todal, korpsleder i Kristiansund som var kursleder.
fli boot

Sjø og Vannredningskureet drar ut i emnet flomålsåk og på holmer og skjær. Deltaker fra Kristiansund Roger Holsbrekken viser tommlene opp for fotopgrafen som var en av veilederne/innstruktørene på kurset.  Korpsledser Frank Stokke fra Tingvollkorpset  var også Instruktør.(Foto: Håkon Bloch)
fli 2

Fra kurset “Krevende lende”. Også dette er kjekt å håndtere for RK medlemmer. ( Foto: Håkon Bloch)
fli 3

Gjengen på vannkurset brukte Kristiansundskorpset sine regattadrakter med påsatte lysstyaver når de arbeidet i mørke. ( Foto: H. Bloch)
fli 5

På KO-kurset ble det opplæring i alt som har med arbeid i ledelsestab;  alt fra bruk av elektroniske og mannuelle hjelpemidler. ( Foto: Håkon Bloch)