Nordmøre Historielag sin "Kulipris" ble utdelt til journalist og forfatter Svein Sæter fra Surnadal på årsmøtet i laget lørdag. Sæter har skrevet en rekke bøker om kulturen på Nordmøre, dels fra Hans Hyldbakk sine memoarer og dessuten flere verker( 4 )  fra 2. verdenskrig der menneskeskjebner og mye annet er skildret. Boken om Knut Haugland, Operatøren, som er den egentlige foregangsmannen i Hjemmefronten, er en bok alle krigshistorsk interesserte bør lese. Historien om etterretningsorganisajonen XU skrev han sammen med sin far Einar Sæter som var kurér til Sverige under krigen. 20 bokverk har det blitt. Han er ivrig og har stor kunnskap om nordmørshistorien. Det var Surnadal kommune som enstemmig hadde gått inn for Svein Sæter til Kuliprisen. Sæter holdt et energisk lite kåseri om arbeidet sitt; det er bare å "ta av seg hatten" for hans viten innen historien.
his 1
Etter utdelingen av statuett og diplom. F.v Tor Larsen, Svein Sæter, Herdis A. Marsteen, Rolf Kulbotten og Jakob Arne Dahlen.

Nordmøre historielag har god likviditet, og forvalter også Jan Harald Leithes minnefond som sitter på betydelige verdier. Avkastningen av fondet går til forskjellige formål, og den frie egenkapital til bruk til kulturhistoriske prosjekter på Nordmøre ligger på rundt 825000,- kroner. Det er gitt tilskudd til tre utgivelser i fjor.
his 2
Til disse bokutgivelsen er det gitt tilskudd til fra Nordmøre Historielag i 2011.

På årsmøtet var det som vanlig valg, der Rolf Kulbotten ble valgt som leder. Styremedlemmer Tor Larsen og Gudmund Bratrud, med Herdis A. Marsteen, Bjørn O. Angvik og Knut Garshol som varamedlemmer.
his 21
Fra pausen etter årsmeldingen der det er et stort samtaleemne om alt mulig som har skjedd nedover i historien på Nordmøre, alt fra fyrhistorie til krigshendelser og kanskje fjordabåtenes fart her og der.