hans 2

Velkjente " Black Watch" fra Fred Olsen Lines gikk forbi utafor byen i kveld. De skulle til Harstad. " Costa Neoromantica" kom inn Griphølen og følger i kjølvannet oppover Trondheimsleia. ( Foto: B. O. Angvik)
hans 1
Nybåten til Abyss i Kristiasund som ble levert fra Sunnmøre for kort tid siden. Bra fart, gjør rundt 27-28 knop. ( Foto: Håkon Bloch)

haa

 

FF G. O. Sars, 77 m. bygget i 2003, forskningsfartøy som tilhører Havforskningsinstituttet i Bergen, Dette er det tredje havforskningsskipet med dette navnet. Det første ble satt i drift i 1945 til 1970 og nrumer 2 fra 1970 til 2003 da dette vi ser her  tok over. Det ble av ”Skipsrevyen” kåret som årets skip i da det var nytt i 2003. Oppkalt etter  Georg Ossian Sars (1837-1927) som var Marinbiolog, havforsker og professor i Zoologi. Det har diesel-elektrisk framdriftsystem, et spesielt opplegg som redusere støyen/vibrasjoner til 1/100 av det som er vanlig, dette for at måleinstrumentene skal forstyrres minimalt. Utstyrt med flere trålmuligheter og andre fiskemetoder, godt utstyrt med kraner og annet på dekk. Her nord i leia mot Griphølen ( Foto: Håkon Bloch)