ctt 1

RS Katrine Moe, RS 65, er i den såkalte 55 fotsklassen, 18 x 6 m., bygget ved Bodø Skipsverft og mek. Verksted A/S i 1960, kostet da 610.000 kr.. Det var 6 skøyter i denne klassen bygget ved 3 forskjellige steder (varierete litt i pris). Stålbåt som var meget solid konstruert med blandt annet isforsterkninger (brukt i isbrytertjeneste både i Norge og Sverige. Den no karakterisert på AIS som “Pleasure Vessel” som vi på Norsk kan si Lystbåt.( Tekst / foto: Håkon Bloch)
ctt 2
Fritidsbåten " Senjahav". Ukjent opprinnelse og eier. ( Foto: H. Bloch)
ctt 3
M/K Ulla, 10 x 3,5 m., oppført i AIS som Tug (slepebåt) og Pilot Ship, tilhører Kystverket der den står oppført som tilsynsfartøy, max/marsfart er 25,4/24,1 knop. Båttypen er MP-1000 FRDC er en Fast Rescue Daughter Craft. Bygget av Brødr. Hukkelberg A/S på Aukra og Maritim Partner A/S i Ålesund står for salget. Båten er bygget av aluminium med et overbygg av glassfiber.(Foto: Håkon Bloch)
ctt 4
M/S Gåssten, 24 x 6,5 x 3,7 m., satt i tjeneste i april 1974, tidligere Minesveiper i Svenske Flottan av type “Fiskeminesveiper” med kjennetegn M 31, hjemmehavn er i følge Svenskan er “norre Norge” = Bodø som bobåt/fritidsbåt, bygget ved Knippla Skepsvarv, Kallø-Knippla i Sverige. Ligger i dag på Mellemværftet.
ctt 5
Leppefiskbåt finner man i forskjellige varianter. Her en ved Fisktrappa forleden. ( Foto: H. Bloch)
ctt w
 
Rykter sier at den tyskeren har sirkulert omtrent Innaskjærs under hele “Natoøvelsen” på grunn av maskintrøbbel, den har hvert fulgt og bli hjulpet av slepebåt. Det var en av BOA sleperne som lå “standbye” i nærhet i følge AIS. Båten er den tyske Fregatten SMS Schleswig-Holstein, F 216, som under øvelsen på AIS ble kalt “Nato Warship F 216” den er 139 x 17 x 6,8 m. oppgitt i AIS med en max/marsfart som 9,6/8,9 knop, men vi vet at disse skipene runder fort 20 knop, i AIS kalt Military Obs Germany men også Naval/Military Ship. Tyskerne har hadd flere “Warship” med dette navnet , et tidligere flaggskip med navnet ble bombet og sank i 1944. Dagens utgave ligger i disse dager i Kristiansund Havn ved Fiskeribasen på en såklalt “ISPS” kai (ISPS = International Ship and Port facility Security Code). Når BN var der,  kom det politi der da mannskap skulle på land. Sikkert passkontroll. ( Tekst7 foto: H. Bloch)
ctt 9
M/S Viking Avant, 92,2 x 20,4 x 6 m., bygget i 2004, max/marsfart er 12,9/11,5 knop, Standbye Safety Vessel, hjemmehavn er Haugesund og med norsk flagg. (Foto: H. Bloch)
ctt 7
" Kystbunker" har bunkret noen av disse Nato-skipene i det siste. ( Foto: Håkon  Bloch)
g på Mellemværftet.