" Siem Opal" og " Skandi Vega" holder på å buksere et større fartøy et godt stykke nord av Kristiansund ved 23 tiden torsdag kveld. Hva slags fartøy det dreier seg om er ikke kjent, en etter AIS systemet skal det inn til Dalasundet i Kristiansund. 
hvass slee
Dette fartøyes slepes inn til Kristiansund. Avstand fra kamera 15 km. Brygga på Meldalsholmen til høyre. (Foto: B. O. Angvik)
hvass 2
" Viking Sea " gikk ut fra Kristiansund ved 19 tiden og skulle til Geiranger. Her ved Klubbneset. ( Foto: B. O. Angvik)
hvass berg

Til Stillehavet : Sjeldent å se et fartøy fare forbi hushjørnene mine her på Sotra hvor MRF skorsteinsmerket lyser opp nede på fjorden. Men i dag tidlig, nøyaktig klokken 08:15 var det det som skjedde da M/S "Moana Nui" passeste under Sotra broa. En riktig ekte MRF skute er hun vel ikke i dag, men det er nå kjekt å se kjente skip og merker. (Tekst / foto: Kjell Dønheim)
hoeyda
Tidligere torsdag: M/S Høydal, 69,9 x 16 x 9,8 m., passerer her mellom Grip og byen på vei sørover. Den er bygget ved Tersan Shipyard i Istanbull og levert 20. juli 2012 til Norsk Shipping A/S i Myre. Driver fiskefortransport for “BioMar” og går i fast rute sammen med to skip til i selskapet mellom Tromsø og Stavanger. Den er gassdrevet for mindre utslipp, men 30 mill. kr. dyrere å bygge hvor det meste dekkes av avgiftslettelse.(Tekst/ foto: Håkon Bloch)