M/S Marco Polo, 176,3 x 23,6 x 8,3 m., hjemmehavn er Nasasau med Bahamas flagg var på besøk i Kristiansund idag. Bygget ved VEB Mathias-Thesen Werft i Wismar, Øst Tyskeland i 1965. Den ble bygget som M/S Aleksander Puhskin et navn den beholdt til 1991 da ble den hetende M/S Marco Polo frem til dags dato. Den har skiftet eiere og driftselskap flere ganger også ombygget flere ganger. Har en max/marsfart på 15,4/14,3 knop, den skal nå til Bergen. Passasjerantalet varierer mellom 620-915 og den har et crew på 356. Etter opplysninger vi har kjennskap til,  skal den 51 år gamle skuta  hugges neste år. 
marc 1
Skip på over 50 år begynner å dra på årene. Mulig kan det være siste gang vi ser den her i Kristiansund. ( Tekst/ foto: Håkon Bloch)
marc 3
Her siger den ut Marcussundet med kurs for  England ifølge AIS. ( Foto: Håkon Bloch)
marco p grip
 
Her utafor Grip fotografert fra Sveggesundet ved 18 tiden med det aller nyeste hybridkamera fra Nikon. Imponerende. ( Foto: Leif Andersen)
marc 2
 
Denne miltæristen med Norsk Splittflagg var i dag inne på Piren å hentet noe mannskap. Den hadde 2 vannscootere på dekk. Hvilken båt vet en ikke  da navnet var svartmalet, men den hadde en havhest som symbol. Det forgår en øvelse i området. Båten var ganske lik Stridsbåt 90 N, så den er trolig bygget ved Docstavarvet i Sverige som er kjent for raske militære båter, losbåter, redningsbåter, brannbåter og mange flere. (tekst/foto: Håkon Bloch)