S/B Rapp med “Foreningen Sundbåten Rapp” i spissen markerte torsdag formiddag at S/B Rapp har av Riksatikvaren fått status som vernet fartøy. Det ble market med kanapeer og alkoholfrie drinker for gjestene som var møtt fram ,og bestod av sponsorer, politikere, presse, sundbåtelskere samt  Terje Holm og andre spesielt intersserte. Det ble holdt taler og orienteringer om båten samt at det ble en tur i fotsporene fra da S/B Rapp gikk i rute.
98 hj
Sundbåten "Rapp" er vernet av Riksantikvaren. Markering i havna i dag. Bygget ved Rena Verft & Dokki i 1958 og kostet da kr. 160.000,-, satt inn i rute samme år og gikk deretter 56 år sammenhengende i rute til den ble “lagt i bøyene” i 2014. Den eies forsatt av Sundbåtselskapet, men driftes av “Foreningen Sundbåten Rapp”. De har prøv å føre båten tilbake til tidligere orginal utgave. Sundbåten er verdens eldste selskap for kollektivtransport i kontinuerlig drift, stiftet i 1876 og har i år feieret 140 års jubileum.( Foto: Håkon Bloch)
98 a
Litt av oppmøtet på Pirpongtongen i havna i dag. ( Foto: Håkon Bloch)
98 b
Line Hoem hold velkomstale og noen gode ord for dagen.(Foto: Håkon Bloch)
98 c
Anne Mari Flatset fra NRK Radio intervjuer Terje Holm. ( Foto: Håkon Bloch)
98 d

Eskild Berntsen fra venneforeningen “Foreningen Sundbåten Rapp” orienterte om arbeidet med båten fra vedlikehol, sponsorer og planer..( Foto: Håkon Bloch)
98 e

 F.v. Ragnhild Helseth, Sussane K. Lossius, Sissel Sætherøy og Hans Mellomseter før tur på havna. ( Foto: Håkon Bloch)
98 g

Dagen fører var Sindre Kuløy. ( Foto: H. Bloch)
98 ya
Et bilde fra 2002 ved havnesightseeing og litt kjentfolk fra byen .Yngvar Andresen og Egil Otto Naas tror vi er med der . ( Foto: Arkiv BN)