Mye historie forsvant med oppkappingen og utfylling i havna i forbindelse med nye Storkaia som bl eåpnet i 2004. Gammelkaia som var bygd fra 1912-1915 ble gravd ned, samtidig som kjente trapper og kaifundamenter under denne ble borte for alltid. 
kai 1
Her under kaia i før den ble ødelagt. Trappa her kan være den til Knudtzon eller Clausen på Storkaia. Dette var før 1915 kaia ble bygd, og det var store brygger helt i sjøkanten. ( Foto: B. O. Angvik)
kai 2
Her gamle pillarer til bryggene som stod her fra 1700 tallet. Disse er nå borte og ødelagt. ( Foto: B. O. Angvik)

kai bruk

Kommunen har tatt vare på en av disse trappene under kaia. ( Foto: B. O. Angvik)
kai 6
Her et bilde fra 1910 før den første kaia kom. Bryggene stod helt ved sjøkanten for inn og utlasting av fiskeprodukter. ( Foto: Joh. K. Engvig)
kai 3
Under kaia monterte tyskerne store bomber for å spernge hele kaia hvis de allierte skulle prøve seg på invasjon. Her ett av festene der spissen på bomben stod nedover. Det var elektrisk avfyring i en bunker oppe i byen et sted. Bildet er fra 2003. ( Foto: Christian P. Angvik)
kai 8
Her er en del av disse bombene samlet oppe på sikker grunn etter at de var demontert fra kaia. ( Foto: Nordmøre Museum)
kai 9
I 1989 ble det funnet en bombe på 23 m dyp utafor Meieriet på kaia. Den ble tatt opp av forsvaret og sikret, og er tatt vare på av undertegnede. ( boa)