Ina Rangnøes Libak (27) som opprinnelig er fra Averøya (men nå valgt inn i sentralstyret fra Akershus) har blitt valgt til ny nestleder i AUF, mens Astrid Eide Hoem(21) fra Kristiansund har blitt valgt inn i sentralstyret.

Denne helgen arrangerte AUF sitt 55. ordinære landsmøte. 350 delegater var samlet fra hele landet for å vedta ungdomspartiet sin nye politikk. Oppe til debatt var et program om arbeidsliv, et program om internasjonal politikk og mange politiske uttalelser. På søndagen var det valg av nytt sentralstyre - og både Ina og Astrid ble enstemmig valgt. Ina satt i sentralstyret også i forrige periode, men er ny som nestleder. Astrid er den første fra Kristiansund representert i AUFs sentralstyre på over 35 år.

auf

Ina Rangøynes fra Averøy  til venstre og Astrid Eide Hoem fra Kristiansund. ( Foto: Johannes Dalen Giske)

– Vi gleder oss til å fortsette å jobbe hver eneste dag for AUF. AUF er norges største ungdomsorganisasjon, og når vi vedtar noe blir det lyttet til. Nå skal vi kjempe opp mot Arbeiderpartiet for gjennomslag. Blant annet skal vi jobbe for gjennomslag for å ikke konsekvensutrede de sårbare områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. I tillegg skal vi vinne valget mot Høyre og FrP regjeringen neste år, sier Hoem og Libak.

På landsmøtet ble det vedtatt et nytt arbeidslivsprogram. Der går AUF inn for et skattesystem de mener vil utjevne ulikheter i samfunnet.

- Det vi trenger er mer skatt på formue. Vi trenger en ny og bedre skatt på arv og vi trenger skattlegging av boligspekulasjon. Valget til neste år handler ikke bare om hvem som skal styre landet, men politikken som landet skal styres etter. Derfor stiller vi disse kravene til Arbeiderpartiet. Vi trenger ei regjering som er opptatt av å tette gapene mellom de som har minst og de som har mest, forklarer Ina og Astrid

I tillegg har det blitt vedtatt et internasjonalt program, som blant annet går inn for en internasjonal sexkjøpslov.

- Hvis vi skal få bukt med trafficking av kvinner og sexkjøpt, så må vi strupe etterspørselen. Dette er et felles ansvar som alle land må være med på. I tillegg er det viktig at de som kommer ut av prostitusjon får gode hjelpetiltak som medisinsk oppfølging og utdanning, avslutter Hoem og Libak.