Petroleumsnettverket for Nordmøre og Romsdal, Petropolen, arrangeres på Thon Hotel Kristiansund torsdag 27. oktober kl. 19.00.
Tre interessante tema står på kjøreplanen:

 Statoils to funn i Njord nord, status for Njord Future og Njord B v/ produksjonssjef Olav Godø, Statoil.
  Sub Sea Services i Kristiansund bygger videre på tung etablering lokalt for globalt marked, v/ Bernt Arne Breistein, administrerende direktør i Acerdo AS, og datterselskapene Sub Sea Services og Sub Sea Construction.

·         Dvalin er vår nye feltutbygging. Plan for utbygging og drift er nettopp levert til olje- og energidepartementet, og kontraktene rulles ut til leverandørindustrien. Prosjektet koster over ti milliarder kroner. Dea Norge er i støtet på midtnorsk sokkel.  Foredrag v/ Lars Fridtjof Moe, som er driftsdirektør i Dvalin-feltet for operatøren i Norge.

 Møteleder er Helge Hegerberg, rådgiver i Kristiansund kommune.
petron 1


Dea leverte PUD til statsråd Tor Lien 3. oktober på Dvalin-feltet. Lars Fridtjof Moe (nummer tre fra høyre) er driftsdirektør og kommer til Petropolen torsdag.(Foto: OED)

Arrangører er Kristiansund kommune, Nordmøre Næringsforum, Møre og Romsdal fylkeskommune og NPF avd. Møre og Romsdal.
Dette er årets siste Petropolen i Kristiansund.

 _Vi har ferskvare på menyen denne kvelden. En PUD er levert, den største hittil i år på norsk sokkel (av kun to), og Dvalin inneholder mange muligheter, for den nye operatøren, for Heidrun-plattformen som bygges om og for Polarled som fylles på med mer gass til utenlandske kunder. Et spørsmål kan være; hva vil Dvalin utløse av nye muligheter, sier rådgiver Helge Hegerberg.
petron 2

To nye reservoar med olje og gass ble oppdaget i Njord nord, men er det stort nok til at det får betydning for en områdeløsning? Statoil har svaret i Petropolen.
_Det var motstridende meldinger i funnet Njord nord i forrige uke. Hvor stort eller lite er det egentlig, og hvordan tolkes reservoaregenskaper etter prøvetakingen? Hvilken betydning får Njord nord for future-prosjektet? Olav Godø har sikkert svar på mye av dette. Det er stort fokus på Njord-området med funnet av Pil & Bue og tilknytning for Snilehorn, sier Helge Hegerberg.

Miljøet rundt Sub Sea Services i Kristiansund er reorganisert. Det skal satses målbevisst på forretningsområder de kan mye om. Bernt Are Breistein kommer for å fortelle om dette. Selskapet er på jakt etter en «site manager» og vil øke produksjonen på utvalgte områder.

 

Dette er et åpent møte – ingen påmelding – enkel servering