En kjent kar i Averøy fyller 86 år i dag. Arne Vikene heter han og har drevet med littav hvert opp gjennom tidene.En gang hadde han Insallasjonsforretning med 28 ansatte, og han har har kommet med ganske så mange ideer. Blandt annet reiste han til Molde i 1950 og viste fra fiskeoppdrett for Distriktenes Utbygggsfond med svar og hjemsendelse der og da " og så er du fra Averøya og vil ha støtte til oppdrett av fisk og tjene penger på de..ha ha ha ".Ellers har dett vært vannverk, ABC senter, Triplex og mye annet. Det skal finnes en bok med 130 ideer som han lover å lete fram.  Noen ganger er han på kafeen og kan fortelle historier fra krigen og slikt. Mange artige stunder på kafeen. 
aw

Genialt  Arne Vikene med magnetisk holder på røykvarsleren. Da blir det lettere å ta ned for batteriskift , og ikke minst sette opp. ( BN Arkiv)
aw 2
Averøy Historielag er han engasjert i og venter hvert år i spenning på nye årboka. Her på Kårvåg dagen den kom ut for en tid tilbake. ( Arkiv BN)
aw 3
Vikene på Atlanterhavsveien og fisking av makrell. Noen på Ramsøya røkte disse her . Gratulerer med dagen fra Brunsvika Net & Co (Arkiv)