”NORDMØRE BINDES SAMMEN – STEG FOR STEG”
Med hovedvekt på fergeforbindelser og fastlandssamband(som erstatning),
i tidsrommet 1960-tallet og fram til i dag….  Iver Nordseth

Nordmøre Historielag arrangerer lørdag 25.02 i Håndtverkeren seminar til minne om Jan H. Leithe som i mange år var leder av Historielaget og opprettet Jan H. Leithes Minnefond i sitt testamente.

Iver Nordset er kjent som tidligere ordfører på Smøla. Han er kanskje den mest profilerte samferdselspolitikeren i dette fylket, og vi kjenner han som en varm og aktiv pådriver for kommunikasjoner på Nordmøre, ja i hele fylket. Han vil fortelle om kommunikasjoner på Nordmøre fra 1960- tallet og frem til i dag.
bruen nords
Iver Nordseth kåserer om samferdselsutviklingen på Nordmøre i Håndtverkeren lørdag. ( Foto: Nordmøre Historielag)


Denne gangen er vi ikke først og fremst ute etter hvordan kommunikasjonene blir i fremtiden, men historikken. Hvilken rivende utvikling det har vært på dette området hos oss. Med tunneler og broer, med nye veier og bedre veier, med flere og bedre ferjer og færre ferger. Dette blir et interessant møte for den som er opptatt av både fortiden og fremtiden på Nordmøre.
brun nord 2


Tor Larsen vil gi et innblikk i betydningen av Jan H. Leithes arbeid  som leder av Nordmøre Historielag, og om minnefondet. På bildet Jan H.Leithe og Asøaug Lund for noen år tilbake. ( Foto: B. O. Angvik/BN arkiv)

Etter en enkel lunsj vil de andre historielagene på Nordmøre fortelle litt om arbeidet sitt og presentere årbøker. Eventuelt salg av bøker.

Det blir utlodning av eldre bøker som Nordmøre Historielag har utgitt.

Seminaret er åpent for alle.