Kristiansund air radio ble etablert på Skjærtangen på Innlandet i 1946, i et anlegg som den tyske okupasjonsmakten hadde etablert der under 2. verdenskrig. Mens radiostasjonen til å begynne med hadde som oppgave å betjene sjøflyruten som gikk langs kysten, fikk radiostasjonen, senere omdøpt til Kristiansund Radio, hovedansvar for formidling av hjelpeaksjoner til sjøs.
radio isak

Her på Innlandet ble Kristiansund radio etablert i et anlegg tyskerne brukte under krigen. ( Foto: Innlandet Facebook/ Rolf Arene Røsand)

Bertil Isaksen var den siste bestyreren ved Kristiansund Radio. Kristiansund Radio ble slukket 14. september 1976. Isaksen forteller historien om radiostasjonen og kommer vel også inn på redningsaksjoner og dramatikk, kanskje også noen muntre ”aksjoner”.

 ert

Bertil Isaksen siste bestyrer på Kristiansund Radio lokalisert i sentrum ( postbygget). Foto:Stein Sættem

Den gangen vi hadde de gode sildeårene i Kristiansund var det stor aktivitet ved Kristiansund Radio. Hjelpeaksjoner hadde førsteprioritet, dernest ble næringstrafikk prioritert, det være seg innrapportering til Sildesalgslaget som bestilling av nøter ved Brunsvikens Reperbane. Kokken om bord på Stormfuglen fikk nok ingen fortrinnsrett til å få en radiosamtale med kone og barn i Bøfjorden i forhold til radioens primærformål.

Velkommen til å høre historien om det som startet som Kristiansund air radio, fortalt av en som satt ”midt oppi det”.

Som vanlig er det fri entré og adgang for alle under møtet i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre sine lokaler i Loennechengården på Vågekaia.

Dørene åpner klokken 18,30 mens møtet starter klokken 19.