Det bygges en sperre rett over elva Driva 2 mil ovenfor Sunndalsøra. Det er et svært inngrep for å rydde ut  lakselusa Gyrodactilus salaris som har ødelagt for villaksestammen siden den dukket opp på 1970 tallet. Sperra skal stenge laksen for å gå lenger opp for å gytye. Parasitten er avhengig av laks for å spre seg. Elva skal behandles med kjemikalier i 2023 og 2024. Sjøørret eller kludd som de kaller det her inne skal fanges, desinfiseres og setters ut ovenfor. Man håper at laksen nedenfor etter hvert forsvinner sammen med lakselusa.Ny smolt kan settes ut etter 2030 etter planen. Det er flere genanlegg for  villaks her i landet heldigvis.

lakse
Man satser 60 millioner nasjonalt for å rydde ut lakseparasitten Gyrodactilus som er avhengig av den flotte fisken for å overleve. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
laks 22
Kan bli lenge til: Dagfinn Ripnes skriver  
Godt morrabætt i juli 1979. Fiskene, en laks på 9 kg tatt med 30 grams trønderske og en kludd på 3.1 kg tatt på flue, begge i Wennevold elva ved Vinnu. På bildet fiskeren samt Ottar Melkild fra Oppigard med sønnen Lars Olav Melkild, i dag bedre kjent som politimann i Sunndal. Ennå hadde ikke gyroen tatt helt knekken på laksen. Svært gode minner. (Foto: Privat)