Hurtigruteskipet " Nordstjernen", fredet av Riksantikvaren er på besøk i Kristiansund. Den blir liggende noen dager for finpussing av teak og slikt. 
nordb 0
Her kommer den i Ramnfjorden søndag. Skipet er fra 1956. I dag er den i Det Bergesnske Dampskipsselskaps stil, og går på spesialturer i Europa. 

M/S Nordstjernen, 88,8 x 12,6 x 4,8 m., bygget i 1956. Hjemmehavn er Bergen og Norsk flagg. I AIS kalt Passenger/cargo ship.
Skipet ble bygget ved Blohm und Voss AG i Hamburg og levert 24. februar 1956 til Bergenske Dampskipsselskap (BDS). Det var på 2194 brt og 645 tdw med en lengde på 265 fot. Var da ganske lik Nordlys og Polarlys, men var noe bredere og dessuten bygget etter nyere regelverk. Den bruker fremdeles BDS sitt skorsteinsmerke. Den eies av Vestland Classic og er leid ut til Hurtigruten og går i cruis på Svalbard og Norskekysten. (tekst/foto Håkon Bloch)


nordb a
Kaptein Reidar Berge fra Bergsøya i Gjemnes  hilser fra brovingen -. ( Foto: Håkon Bloch)
nordb b
Sjøfartsinteresserte på kaia skulle en tur ombord. F.v, Arne Aasen og Tor Arne Aasen fra Samferdselsesfoto og Terje Holm fra KSU / lokal skipsfarts-samferdselshistoriker. ( Foto: Håkon Bloch)
nordbe
Den gamle Nordstjernen 1943. Overlevde krigen delvis i tysk tjeneste. Tilbakelevert i mai 1945. Sank i Raftsundet i 22. sept. 1954 etter å ha kommet ut av kurs. 5 omkom. ( Foto: Ukjent)
nordb 2
Enda en " Nordstjernen" som har vært på havna. Korvett fra 1841. Rent seilskip med 20 kanoner. Ble hugget oppå allerede i 1858. Hadde da vært både helt til Amerika og Middelhavet. ( Foto: Ukjent)