Neas har fått følgende henvendelse og spørsmål om automatiske strømmålere skriver en leser til Brunsvikanet:

Til rette innstans/ansvarlige.

Farlig stråling fra nye automatiske strømmålere.

Det jeg har lest om disse målerne på nett er urovekkende! Er det slik at disse for alt det er verd skal påtvinges abonnenter?

Hvis det er hold i disse opplysningene som framkommer her, så foretrekkes den gamle måleren med avlesning som alle år tidligere! Skulle dette ikke la seg gjøre, så etterspørres en skriftlig garanti for at denne nyinnstalleringen  er helt ufarlig! Ingen kan påtvinges ting som kan gi helse/strålingsskade!

Etter installasjonen blir det også langt flere som oppfatter seg som el-overfølsomme (Conrad 2013). Dette burde ikke forbause, for mange fagfolk visste på forhånd at disse og mange andre helseskader var å forvente, fordi man lenge har sett at biosystemer ikke tåler slik stråling.

Målerne sender microbølget, kraftig modulert stråling i form av «partikkel-skurer». Slike skurer inneholder lavfrekvent stråling i tillegg!
*neas sp

WHOs kreftinstitutt IARC har klassifisert begge disse frekvensområdene som mulig kreftfremkallende (klasse 2B) (IARC 2002, IARC 2011), og mange forskere mener de burde klassifiseres strengere. Også Europarådet (2011) har kommet med sine sterke advarsler og oppfordret til rask reduksjon av slik eksponering i stedet for en økning, som vi nå får. Innføring av «smartmålere» er altså et stort skritt i feil retning. Forståelsen av hvorfor mange blir syke, blir stadig bedre, og både fagfolk og lekfolk er forbannet og fortvilet over situasjonen. For med «smartmålerne» er vi i lovs form pålagt å bli eksponert for økt helserisiko. Også om natta når cellene reparerer dagens DNA-skader.

Kilde: http://varingen.no/s/nyheter/a/farlig_straling_fra_nye_automatiske_strmmalere/c8b819e