Ole Jørgen Wirum er foredragsholder i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre  torsdag kveld med et tema som burde vært godt kjent for kristiansundere – og fra en periode for byen som det aldri blir snakket for mye om.

Foredragsholderen benytter noe tid gjennom året på Costa Blanca-kysten, og har presentert en tilnærmet identisk historie for de nordiske overvintrende i denne delen av Spania.

Der har han fått gode tilbakemeldinger for denne felles spanske/norske historien som nå blir å høre i ”Skipsfartshistorisk”.
1880 nssn b

Bildene som vises er hentet ut fra bildearkivene til Nordmøre Museum og fra foreningens eget arkiv.

Kanskje kommer også bilde av kristiansundsskipet H. A. Hartmann på storskjerm. Dette hørte hjemme i Kristiansund sent på 1800-tallet, og var i en kort periode innleid av Otto Thoresen og ble da satt inn i ”Den subvenerede Norsk-Spanske Linie”, som hadde Kristiansund som den nordligste anløpsbyen.
1880 ha
Kristiansundsskipet " H.A. Hartmann".

Bildet av minnesmerket over Spaniergravstedet er det nok mindre trolig blir vist under foredraget. Minnesmerket, som står i området der spanske sjøfolk ble begravet rundt midten av 1800-tallet, i ”spansketida”, ble gitt til Kristiansund by av Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre og avduket i sluttet av mai 2015.

Som vanlig i Loennechengården; adgang for alle og fri éntre.