Sivilforsvaret i Kristiansund har i kveld tatt ut utstyret man har på magasiner som kan settes inn hvis noe skal skje i samfunnet. Organisasjonen har fått nytt moderne bygg på Hagelin de siste årene. Det var politiet, helsevesen og brannvesen som fikk se hva som finnes på lager av forskjellige ting.
ausr 1
Sivilforsvaret har fått moderne magasin i Hagelin. Tidligere holdt de til i et 1950 talls bygg i Reipslagergata. ( Foto: Øyvind Hasselø)
ausr 2
Litt kjøretøy og annet som ble presentert. ( Foto: Øyvind Hasselø)
ausr 3
Brannpumper har alltid Sivilforsvaret hatt mange av. Fremdeles er ild en av de verste farene i et samfunn. ( Foto: Øyvind Hasselø)
ausr 4
Telt og slikt kan også utkjøres hvis noe inntreffer. ( Foto: Øyvind Hasselø)

Historisk sett er Sivilforsvarets utgangspunkt Det Frivillige Luftvern (senere: Det Sivile Luftvern) som ble opprettet i 1936. Å forhindre og rå bot på skader som skyldtes krigshandlinger var Sivilforsvarets primære oppgave. Dette fremgår også av den gjeldende lov om sivilforsvar fra 1953. I praksis er ikke dette lenger hovedbegrunnelsen for at vi har et sivilforsvar. Utviklingen i det moderne trusselbildet gjort at Sivilforsvaret i dag i mye større grad fokuserer på bistand ved ulykker og katastrofer i fredstid. Dette følger også av endringer i det internasjonale trusselbildet med terrorhandlinger og internasjonale katastrofer, hvor også norske statsborgere blir berørt. Som en konsekvens av dette er oppsetninger og materiell modernisert for å kunne møte nye og fremtidige utfordringer.