To helikoptere stå opplastet på to trailere ved Kristiansund Lufthavn Kvernberget mandag. Trailerne er tyske og samme er den ene følgebilen, den andre er norsk. Lasten er så bred at de trenger egen tillatelse for å kjøre på vei. Kortesjen har kontakt med veimyndighetene og politiet dersom en trenger hjelp av disse på turen. Turen går til Gøteborg for så å skipes til Kiel deretter til Rotterdam.
4560
Slike 332 Super Puma er ikke ønsket mer  i oljebransjen etter flere uhell med slike. Deriblandt Turøyulykken 29. april 2016 der 13 omkom. Fabrikken har nå gitt ertatning til de etterlatte. ( Foto: Håkon Bloch/ BN)

Eieren av helikopterne som er av typen 332 L2 Super Puma og tilhører Blueway Helicopters Norway som er del av  NHV-group, (North Sea Helicopters Vlaandern). De har avdelinger i Europa og Westafrica. Helikopterne skal til et land utenfor Europa. NHV disponerer  58 helikopter av forskjellige typer. Airbus Helicopter H 175, Leonard Helicopters AW 169, Leonardo Helicopters AW 139, Airbus Helicopters H 145/D3, Airbus Helicopters AS 365 N2/N3, MD Explorer 902 og Airbus Helicopters AS 350 B2/B3,. Maskinene her på Kvernberget er helt ribbet. Propeller, motorer og mye annet er sent med containere tidligere. Det de samme helikoptrene som vi tildligere omtalte når de kom og sto på Devoldholmen. 
4560 b
Her er  semitraierne og følgebil ved Kristiansund Lufthavn. Mandag kveld var  følget kommet til Molde og skulle på ferga over til Vestnes. ( Foto og artikkeltekst : Håkon Bloch)