Ved Hågå- kyststien som går forbi Marmorormen ved Atlanterhavsveien ligger et utskutt stykke fjell helt nede ved havet. I dag er det noen jernstenger i berget tilbake. Det var Ola Stornes fra Tingvoll som i mange år hadde vært i USA og jobbet med alternativ elektrifisering som bygde et  unikt bølgekraftverk som han fikk Statens oppfinnerstipend for i 1994. Selve prototypen ble bygd  på Brd. Langset i Ørjavika i Eide. 
boelgekr
Her ble et testanlegg for bølgekraftverk satt opp i 1989. Dessverre ødela havbåra innretningen som var en ganske unik ide. Ola Stornes som stod bak fikk med seg tyngere  aktører på deen, og miniutgaver var testet på Sintef i Trondheim. Smørholmen i venstre billedkant. ( Foto: Boa/BN)
.boelge 2
Slik stod bølgekraftverket i 1989. Ideen skulle skaffe  billig strøm til oppdrettsnæringen i utkantstrøk var intensjonen. Samarbeidet med Brd. Langset A/S i Eide ble brutt i 1997. Deretter skulle Bolsønes verft lage en prototype. Hvordan det gikk er ukjent. Ola Stornes brukte 400-500.000 kroner fra egne midler den gangen. ( Digitalmuseum)