IMG 20220322 094728

Det et Verdens vanndag i dag 22.mars. Kristiansund vannverk har en infostand på Rådhusplassen i denne forbindelse. Kaffe og kake har de også med. Det viktigste her på jorden er fred ofg ikke minst rent vann.  (Foto Boa/BN) 
was 1
Her ordner  vannverkets ansatte med kake under teltduken. 
was 2

Ingvar Sæther er på byen og rydder opp slengt søppel o.l. En bit av den svære kaken lagd på Varde gjorde seg. ( BN)
was 3
Gamle vannrør av treverk er funnet  både på Innlandet og Kirkelandet under graving. De lå fra vannbassengene og til bebyggelsen midt på 1800 tallet. i 1914 blke det lagt ledning fra Bolgavannet og helt fram til Vanndammene oppe på Kirklandet. Det var litt av et prosjekt på den tiden. 
was 6

I 1976 i forbindelse med det nye vannverket fra Storvatnet i Tingvoll ble det lagt 2 rør over fjorden til  en pumpestasjon i Ørnvika i Frei kommune. Det var et usedvanlig godt trekk fra byingeniøren i Kristiansund som kunne fase ut Bolgavannet i 1980. (Foto: Nasjonalbiblioteket)
was 4

I Kvernberget ligger to bassenger med tilsammen 16000 kubikkmeter vann. I Vanndamman ble det bygd et høydebasseng, og i Frei ble det også bygd et høydebasseng ved Storbakken da også de koblet seg på Storvatnet-ledningen. Vannet blir renset og går gjennom annen behandling før det slippes ut fra hovedvannkilden i Tingvoll. ( BN)
was 5

Kristiansund vannverk leverer 13 millioner liter vann i døgnet. Å finne lekkasjer i ledningsnettet er alltid på agendaen for de som jobber med dette. ( Arkiv BN)