roo

Jeg leste i dag på brunsvika.net at de hadde fjernet 2 trær som er ca 300 år gamle. Vil innledningsvis nevne at jeg ikke kjenner til saken utover det som står i nevnte reportasje, og at jeg ikke har hele saksbildet.

Men jeg reagerer på at de bare fjerner en del av "byhistorien" med et pennestrøk. De fleste av byens eldgamle trær er nå borte. Det synes jeg trist. Byen er i ferd med å bli historieløs. Ikke bare vil de fjerne byens gamle brygger, som f. eks den gamle Jonas Eriksenbryggen i vågen, men nå er også byens eldgamle trær under angrep. 

Jeg leser at argumentene er at de er til sjenanse og at de er i dårlig forfatning. Jeg betviler ikke at disse store trærne kan ha vært til sjenanse på grunn av manglende utsikt og sol. Men de som engang flyttet dit var vel klar over det stod svært gamle trær i nærheten som på sikt kunne hindre utsikten. 

Ut i fra det lille jeg ser av bildene i reportasjen, ser det ikke ut som om trærne er i så veldig dårlig forfatning. På meg ser de faktisk friske og flotte ut. Så i hvor dårlig forfatning var egentlig disse trærne ? Hadde det vært mulig å beskjære trærne istedet for å kappe de helt ned ?

Hvem i kommunen eller i fylket har gitt tillatelse til dette, hadde vært interessant å vite noe om. Hva har vært prosessen i dette vedtaket ? 

Kan dette være miljøkriminalitet ? 

Kanskje noen av leserne vet noe om dette ? 

Geir Gerhard Greger