forr_lite_og_1

Finværet slo til under Kvalvik forts venners og Kristiansund kommune sitt arrangement "Fortets dag i går. Værgudene tør vel ikke annet. Her noen inntrykk fra dagen.
forr_lite_og_1

Zündapp med sidevogn og maskingeværer var tøft for guttene i rette utforskningsalderen.
forr_2

Bøya som drev i land ved Storsand, og som er noe slags lyttebøye er kommet hit. Her er også Biber enmannsubåt og 12 cm hovedskyts som Kvalvik fort var oppsatt med .
forr_3
Mye folk var ute på tur og tok en rast her i finværet.
forr_4
Fortets venner serverte boller og pizza og mye annet fra eget telt. Det regnet tidlig på morgenen, men det ga seg og dagen ble meget vellykket.
forr_4_B
Øystein Blåsvær dro opp på trekkspill sammen med lille Borghild. (Foto: Vibeke Marstein)
forr_5

Svein Ulrik Olsen, leder forvenneforeningen for Kvalvik, ved siste tilkomst til samlingen, en L60 40 mm Bofors luftvernskanon fra 1943. Denne skal monteres på en GMC som fortet har i eie.
hv_u
HV ungdommens representanter på Fortets dag; F.v  Erik Aandahl , Kristian Lyngvær og Jonas Haldansen.
forr_6
Hans Olav Barsøe bakte boller og pizza i et svært feltbakeri som virker utmerket.
forr_7
Motorsykler er alltid interessante greier.
forr_8
Det er et flott område på alle måter her ute på Gyltneset som det heter.
forr_9

Odd Wiik ved det svære Strüver aggregatet med Deutz diesel som Øystein Blåsvær lånet ut til strøm i alle bunkerne. Lister-aggregatet røyk, og Ralf Skram A/S stilte opp på lørdag kveld klokka 23 for å skaffe vifterem til dette store 21 KW aggregatet. Sannelig hadde de reim som passet. Fortets venner takker for bistand fra Skram . Bra !! VIDEO FRA KVALVIK FORT