hw_zKarihola

I går gikk det av en kraftig dynamittsalve i forbindelse med Dalabuktafeltet i Karihola. Ved 17 tiden ristet husene her ute. Det er Wenaas Bygg og Anlegg som står for arbeidet. Gammelkar´n sjøl er med oppi steinura og lader dynamitt han også.
hw_1
Daglig leder i Wenaas Harald Arne Wenaas (t.v)nærmer seg 70, men det gjør ikke noe. I går var det lading av borehull med masse dynamitt og millisekundtennere i Karihola.
hw_2
Her går det av 350 kilo dynamitt i salven. Det er lengere unna hus og bygninger enn hva bildet skulle tilsi. Sirene ble brukt før det ble fyrt av.

hw_3
FG Eiendom har lovt å prøve å berge disse krigshistoriske byggene her. Her en Unterstand mit Heinrich-Rahmen, 1, 2 meter tykk betong. Spørsmålet er på hvilket nivå veien vil komme forbi her.

hw_bra
Det er bunker 141 de arbeider ved nå. På bildet er de svarte strekene telefonlinjene nedgravd i bakken, og de med piler er strømforsyningen slik det var under krigen. Bunker 142 vil også bli liggende ved nyveien utover.

hw_4
Det tyske telefonnettet er fortsatt intakt her nordøst bland bunkerne i Karihola.(boa)
hw_5
Ytterst ved Sukkertoppen har maskinene gravd vekk jord. Hvem husker vel ikke dette. Kruttstenger som vi lå å grov fram og lagde røykbomber av. Vi får komme tilbake senere å avfyre den siste kruttbombe. Nå er det siste mulighet.