Reinsfjellet har gitt nordmøringene radio- og tv-signaler gjennom mange år. 6. februar 1963 kom de første fjernsynsbildene fra den nye senderen på Reinsfjellet. Etter et politisk vedtak slukkes FM-nettet i Norge fra 2017. Mange er skeptiske til dette. Norge blir det første landet til å tvinge lytterne over på den digitale DAB radioplattformen. Ikke alle vil få dekning med det nye DAB-nettet. Det vil også føre til sikkerhetsproblemer. Dessuten vil 15 millioner FM-radioer måtte kasseres fra 2017. De øvrige landene i Europa fortsetter med FM-nettet sitt. DAB radioen kan få en relativt kort varighet før all kringkasting skjer over Internettet (den ligger der allerede). Kanskje det fortsatt er mulighet for en politisk omkamp om dette i løpet av 2016...
rein 33
Oppe på Reinsfjellet i Gjemnes  994 m.o.h har det vært FM sendinger siden 1963. Det planlegges å legge ned driften. ( Foto: Terje Holm)
rein r s
Reinsfjellet er værutsatt. Nå er det solid drift her, men tidligere i bardmommen falt systemene ut veldig ofte. Det er nå en stor ubemannet sambandssentral for adskillige sivile formål her. ( Foto: Roger Svanemsli)