Litt lite aktivitet på sjøen sammenlignet med samme periode i fjor, men noen fartøyer er da å se ute i leia på Nordmøre.
ghr 2

"Concordia" 138 meter langt kontainerskip på 11000 Dwt kom fra Høgsetterminalen i dag. Det gikk videre til Ålesund og laster inn der nå søndag kveld. ( Foto: Gunn Henden)
ghr 3
Bilferga " Aure" er ombygd til serviceskip for oppdrettsnæringen. her på Vågekaia i Kristiansund. Det er Holberg Shipping på Smøla som eier ferga som opprinnelig er fra 1965, men ble modernisert i 1988. ( Foto: Terje Holm)
ghr 1
Kjemikalietanker " Key North" som gikk fra Skretting i dag og er på vei nordover. Litt sør for Rørvik er den ved  20 tiden søndag. ( Foto: Gunn Henden)
ghr 4
På Vestbase ligger to  Multi Purpose Offshore Vessel, den ene er M/S North Sea Giant, 153,6 x 30 x 7 m., bygd i 2011, Valletta på Malta er hjemmehavn. ( Foto: H. Bloch)
ghr 5

 M/S Island Constuctor, 120 x 25 x 6,5 m, bygd i 2008, hjemmehavn er Ålesund og norsk flagg.

 

Begge  som er omtalt her driver med brønnintervensjon og subsea konstruksjonsarbeider, som legging av kabel og rør, ROV oppdrag. Samt annet arbeid på havbunnen som brønnvelikehold og annet. ( Foto: Håkon Bloch)
ghr 6
RS får sin hurtigste båt noensinne om en tid:

Den nye redningsskøyta, som har fått navnet RS «Askeladden», skal etter planen settes i tjeneste i Lillesand sensommeren 2017. Den supermoderne båten, som har en toppfart på 45 knop, blir blant de raskeste redningsskøytene i landet og den er spekket med topp moderne utstyr.2 x 500 hk vannjet med liten vannscooter ombord for grunne farvann. Pris rundt 6 millioner.RS «Askeladden» er fullfinansiert av private donorer og gis i gave til Redningsselskapet av Inge Steenslands Stiftelse og Steenslandfondet.