ost 5

Chris Thomassen fyrte opp skjærebrenneren i Mellemværftet i dag for å gjøre ende på sundbåten " Lyn " fra 1912. Denne var ikke noe prosjekt å kaste bort store beløp på hadde eierne bestemt. ( Foto: Håkon Bloch)
ost 2
M/S Nautilus Aldra, 45,4 x 10,6 x 6 m., bygd i 1975, hjemmehavn er Sandnessjøen og fører norsk flagg. Tilhører Seløy Undervannsservice. Har tidligere gått i “ferskvann” på Mjøsa under navnet M/S Mjøsfærgen V.( Foto: Håkon Bloch)
ost 1

M/S Hardhaug 1, M-94-H, 40 x 9 x 6 m., bygd i 1998, hjemmehavn er Ålesund og fører Norsk flagg. Driver med sildefiske, men har kvote på en del andre arter. Ligger på slip ved Kristiansund Mekaniske Verksted (Mollan). Litt spesielt den har to baugpropeller ved siden av hverandre.( H.Bloch/ tekst-fpto)
ost 3
To lektere med navnet " Bjogna" og " Braken" på Nordlandskaia.  Tilhører havnemyndighetene i KSU. ( Foto: Håkon Bloch)
ost 4

Mens Sundbåten "Lyn" rapporteres å være oppgitt, er "Rapp" tatt godt vare på av entusiaster i Foreningen for Sundbåten Rapp. Den har fast liggeplass ved Piren og tar seg av og til en rundtur på havna. Mange Kristiansundere har et spesielt  forhold til gamle "Rapp". Den var vært et fast innslag i havnebildet siden den ble bygd ved Rena Verft og Dokk i 1958. Til sommeren skal den være med i oppsetningen av "Sundbåten Syver". (Tekst/foto: Terje Holm)