brann_lBrannvernet fikk kritikk

 

 

Brann og redningsvesenet har fått litt pepper vedrørende påtenning av et hus inne på Løkkemyra.Vi må være enig med brannsjefen at dette er uberettiget kritikk,selv om undertegnede er inhabil her.Varme øvelser er ikke alltid greit å få til. I en brannsituasjon er det uhyre viktig at mannskapene er godt trent. De arbeider ofte under stort psykisk press,og må forholde seg til mennesker som kan ha vært utsatt for svært traumatiske opplevelser.Brannvesenet er også en viktig del av kommunens beredskap,blandt annet beredskapen mot akutt forurensing.De er ofte de første som kommer fram til et ulykkessted uansett hva som er skjedd.Og det kan være litt av hvert i dette yrket.(Foto: Rolf Tranø)
brann_s
     Det var vel røyken folk reagerte på forleden.Nå er ikke dette noe nytt på Løkkemyra. Brannvesenet har øvd på masse av hus i forbindelse med nedbrenning i området. Dette er viktige øvelser for brannstyrken. Plutselig kan hvem som helst få bruk for slik innsats.
brann_3
Her brennes et annet hus på Løkkemyra i 2004. Vi synes at en halvtime med litt røyk får så være. Men det er nå under prosjektering et øvelsesområde på flyplassen som er topp moderne og som også brannvesenet kan dra nytte av.