for_lInteresse for gamle foto

 

 

Det er skipet en forening for de med interesse for gamle bilder fra Nordmøre og Kristiansund. Avdelingen er en underavdeling av Norsk Fotohistorisk forening i Oslo. Initiativtaker Sissel Engvig hadde kalt sammen til diskusjonskveld på Lille Onkel torsdag kveld, og mange møtte opp. Flere som samler bilder på hvert nes var å finne her, sammen med representanter fra museet, Kvalvik Fort og endog fra Aure. Håpet er å samle alle i en felles interesseorganisasjon, slik at fotografi lettere kan bli tilgjengelig for folk flest.

for_styre

 

De som står i spissen for tiltaket er fra venstre Jan Løbersli,Stig Sæther,Sissel Engvig,Ole Didriksen og Ketil Sverdrup.

 

for_auk

 

Ketil Sverdrup viste fra deler av en stor samling foto fra byen. På bildet siluetten av Nils Aukan, en lokalhistorisk kapasitet som kommenterer et flott bilde av en seilskute på vei inn Sørsundet i Kristiansund. 

 

for_fly
Her er et gammelt bilde der vi ser Averøya med Meeknoken, Rødsandberget og Gulltanna i bakgrunnen. Bildet er tatt fra byen ,trolig ute i Fløya. Noen som kjenner stedet, tips oss i BN.