west_l_brukSager véd i Storskarven

 

 

Tekst /foto: Jarl A. Røbech 
Nede i Storskarven foregår det nå tynning og opprydding av skogsveksten som har vokst seg tett og stor i løpet av de siste
30 - 40 årene. Dette skjer med tomteeiers tillatelse.Trærne har blitt så store at de er blitt til hinder for solen, og beboere sier at solen kommer senere etterhvert som høyden på trærne øker. For de som bor ovenfor skogen er utsikten omtrent forsvunnet.Noe av skogen er tildels død, men den er svært tett.
Det sies at Norge gror igjen, og disse ordene er det mye sannhet i! Det er vel på tide å få gjort noe utrensking, og nå har det blitt tatt initiativ til å få satt igang.
Rart å tenke på at der denne skogen står, hadde vi en flott ballslette når vi var guttunger for ca. 40 - 45 år siden. Denne var omtrent i daglig bruk så lenge det var brukbart vær, og var et samlingssted for alle fotballinteresserte ungdommer fra Brunsvikaområdet.
På bildene ser vi Ole Westad (sprek 76-åring) i full gang med motorsag. Kapping og kvisting er en tung og møysommelig jobb, men her tar man tiden til hjelp!
Det blir helt sikkert triveligere for alle når jobben er gjort! Får bare håpe at solen vil vise seg ofte utover......
west_l
Her har det vokst kraftig til opp gjennom årene.

 

west_naer
Ole Westad i Storskarven trakterer motorsagen "så det kost étté".