vei_lHva blir det til ?

 

 

Det er endel skriving om Atlanterhavsveien for tiden. Dette gjelder først og fremst selvsagt folk som står i vegbanen og fisker i 80 sonen, men det stilles også spørsmål om andre ting hva angår århundrets byggverk i Norge 1905-2005. Vi tar med litt her om planer og tilstand for øyeblikket.

 

vei_to_ver_russbuss

 

Dette sier alt om trafikkforhold og fiskere på bruene i Hulvågstrømmen. (Foto:Boa)

 

vei_fiskebrukart

 

Her er kartplaner over fiskebruene datert 29.april 2004.

 

vei_eldhus_nedgang

 

Dette er gangstielementer som skal på Eldhusøya. I påvente om det blir vindmøller eller ikke, ligger bare elementene til 600.000 kroner her. Blir det vindmøllepark ute i skjærgården, blir det verken fiskebruer (?), gangvei eller Nasjonal Turistvei ifølge vegvesenet.

 

vei_lapp_betong

 

På merkingen er Atlanterhavsveie  allerde utvilsomt blitt Nasjonal Turistvei.

 

vei_moeller

 

Det er vel noe slikt som stopper alt arbeide med oppdatering til Nasjonal Turistvei. Bildet er tatt fra byen av vindmøllene oppe på Smøla. (boa)

 

vei_soppelbuss

 

Her er baksiden: Tett ved veien finner turistene Atlanterhavsveien slik på en rasteplass.

 

vei_sanda

 

Et vrak ligger og ruster i idylliske omgivelser ute ved Hulvåg/ Purkholmen.

 

vei_haaholm

 

Utsikt fra haugen på Håholmen . Det er synd at AHV ikke ryddes og holdes i stand. Det nærmer seg nå 300.000 turister per år som kommer for å se.

 

vei_kaarvaag
På tampen tar vi med et bilde fra idylliske Kårvåg i 1956 .Det har skjedd mye i omgivelsene her siden åpningen av Atlanterhavsveien, både av næringsliv, bygg og vegetasjon.